Over Sabine Jürgens
Logo Sabine Jürgens
NATUURGENEESKUNDE & COACHING
Sabine Jürgens
header-logo

Bloesemtherapieën

Dr. Bach was de eerste die 1930 remedies met behulp van bloesems maakte, alle opvolgers werden door hem geïnspireerd om andere bloesemremedies te maken:

Bachbloesems

De Bachbloesems bestaan uit 38 verschillende tincturen, op natuurlijke basis. Ze worden voornamelijk bereid uit knoppen en bloesems van planten en bomen. Ze corrigeren negatieve emoties zoals bv. angst, spanning, onzekerheid, zorgen, verdriet, stress, overgevoeligheid, onrust tot positieve gemoedsstemmingen. Veel lichamelijke klachten vinden hun basis in geestelijke klachten. Door het geven van de passende Bachbloesem verlichten de geestelijke klachten en het lichaam krijgt hierdoor de kans om weer te ontspannen. Bachbloesems zijn zeer aardende remedies.

Yana kinderremedies

Er zijn een aantal thema's die bij kinderen spelen en vaak terug te zien zijn, zoals pesten of gepest worden, faalangst, concentratieproblemen, scheiding, (hoog)gevoeligheid, van school veranderen e.d. Dit hoeft niet alleen voor kinderen gebruikt te worden maar ook voor volwassenen voor het kind in ons zelf . Carla Baas maakte een set met 12 verschillende combinaties van geselecteerde planten met doeltreffende werking.

Master Flower Remedies

Paramahansa Yogananda, de grote indiaase leraar en metafysicus heeft in zijn boeken en lezingen de spirituele / energetische kracht van bepaalde bloesems van vruchten genoemd. Lila Devi, schrijfster van het "Essential flower Essence Handboek" is een volgeling van Paramahansa Yogananda en heeft de woorden van haar leraar omgezet in 20 Master Flower Essences. De Master Flower Essences helpen op een liefdevolle manier bij thema's zoals zelfverzekerd zijn, blijheid, goed geheugen, eenvoud, opgewektheid, kalmte, vitale mentaliteit, zelfcontrole, goede gezondheid, mentale puurheid, opstijgen, tederheid, flexibilitieit, trots, zachtaardig, vrede, meelevendheid, dapperheid, eenvoud, liefde.

Cosmic&Flower energies

Donny Heuvelmans heeft samen met haar zoon Mark de Cosmic&Flower energies gemaakt. Werken met de Cosmic&Flowers is voor mensen geschikt die diepgaand aan zich zelf willen werken. In de energies zijn frequenties opgeslagen van bloemen, edelstenen, trillingen van de locatie (krachtplekken) waar ze gemaakt zijn, van uitzonderlijke planeetstanden op dat moment, engelen, kosmische Lichtwezens en geascendeerde Meesters en/of Meesteressen. Ik werk met 6 dozen (met ieder 12 stockbottles) die verschillende groeiprocessen belichten, het spray "Egypt Healing" is de "zevende doos" met 8 energies. In elke energie is de kracht van uitwerking, loslaten en opnieuw opstarten verwerkt. Ook werk ik met de 7 Chakraoliën, de 2 sprays "Rainbow Light Vortex" en "Release and Protection" en met SOS. Ik heb de volledige opleiding bij Donny Heuvelmans tot Cosmic&Flower therapeut gevolgd en in de eerste jaren daarna heb ik de opleiding ook aan andere geïnteresseerde mensen als C&F docent gegeven.