Over Sabine Jürgens
Logo Sabine Jürgens
NATUURGENEESKUNDE & COACHING
Sabine Jürgens

Ananas - een tropische duizendpoot

De ananas is echt mijn absolute favoriet onder de vruchten en heeft mij bij veel kwalen geholpen.

De ananas ondersteund bij uitsteek de spijsvertering door de gezonde vruchtvezels en het enzym bromelaïne. Dat is een stof die meehelpt om andere stoffen zoals eiwitten te verteren. Bromelaïne ondersteund de alvleesklier en zorgt voor een constante bloedsuikerspiegel, het helpt bij uitsteek de spijsvertering als het gaat om klachten zoals winderigheid, diarree en obstipatie. Bromelaïne werkt goed tegen ontstekingen en werkt pijnstillend. Het is daarom effectief bij reuma, artrose, bronchitis en spierblessures. Ananas helpt ook bij een schildkliervergroting, hoge bloeddruk, parasitaire belasting en jicht !

Voor diegenen met goede voornemens heb ik goed bericht: Ananas helpt geweldig bij het afvallen omdat het de vetverbranding stimuleert en daarbij ook nog reinigt.

Door de mineralen mangaan en kalium worden de botten, kraakbeen en het zenuwstelsel gesterkt en worden de klachten van PMS verlicht en niersteenvorming voorkomen. De hoeveelheid vitamine C zorgt voor een natuurlijke weerstand en goed immuunsysteem.

Tip: S’morgens direct als ontbijt een schaal met verse ananasstukjes eten, evtl. samen met biogarde natuuryoghurt, 1 tl imkerhoning, 1 tl chiazaad, 1tl lijnzaad en 1 tl lijnolie (omega 3).

Waarschuwing: Nooit uit een blik